19 januari 2022

Tips om de airco zuinig te gebruiken

1 min read

Heb je zojuist een airco uit Zeewolde aangeschaft bij Aircomakelaar of heb je bij een andere professionele aanbieder van airco’s gezocht voor verkoeling in je woning? Dan is het handig om te weten hoe je op een zuinige manier gebruik kunt maken van de airconditioning. In dit artikel geven we een aantal tips om de airco zuinig te gebruiken. 

Ramen en zonwering dicht

Wanneer verwacht wordt dat het een warme dag gaat worden, is het verstandig om de ramen en zonwering overdag dicht te houden. Dit zorgt ervoor dat warme lucht moeilijker het huis binnenkomt. Wanneer de temperatuur binnenshuis warmer wordt dan 25 graden celsius, dan is het pas verstandig om de airco aan te zetten. Op die manier ga je zuinig om met het gebruik van de airco. 

Koel specifieke ruimtes

Ga niet proberen om elke ruimte in je woning koel te houden. Hou alleen de kamers die je daadwerkelijk gebruikt gekoeld door middel van de airco. Door alle deuren dicht te houden in je woning, zorg je ervoor dat bepaalde ruimtes sneller kunnen worden gekoeld. Let er wel op dat je de kamers in je woning wel goed blijft ventileren. 

Zet de airco niet al te laag

Houd wanneer je de airconditioning gaat gebruiken rekening met de temperatuur van buiten. De airconditioning hoeft niet extreem laag te worden gezet. Een aantal graden verschil met de temperatuur buiten zorgt voor het beste resultaat. Dat voelt in de meeste gevallen het prettigst aan wanneer je van buiten naar binnen komt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *