Tips om je keuken schoon te maken

  • door
Keuken schoonmaken

Door al het nieuws rondom Corona is er ook steeds meer aandacht voor goede hygiëne. Dit is altijd al belangrijk geweest, maar er is nu meer aandacht voor dan ooit. We wassen onze handen stuk en bij de supermarkten maken wij onze handen veelvuldig schoon. Maar ook thuis is een goede hygiëne belangrijk. In deze blog geven wij jou enkele tips om je keuken schoon te maken zodat je de hygiëne kan waarborgen.

1. Werkblad schoonmaken

Keukens zijn er in vele soorten, vormen en maten. Zo heb je open keukens, dichte keuken en ook verschillende stijlen keukens. Er zijn verschillende werkbladen op de markt. Zo kun je kiezen voor een werkblad van roestvrij staal, graniet, hout, kunststof, composiet, keramisch en beton. Elk werkblad vraagt om een ander soort van reinigen. Houd hier rekening mee met de koop van een keuken in Dronten. Niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt voor een soort werkblad. Denk dus goed na voor je het werkblad gaat schoonmaken of dit geschikt is voor het type werkblad dat je hebt.

2. Kraan schoonmaken

Wat nog wel eens wordt vergeten is het schoonmaken van de kraan. Een kraan kan namelijk vol bacteriën zitten als je deze niet goed reinigt. Wij adviseren daarom om de kraan elke dag grondig schoon te maken. Er zijn speciale middelen op de markt om dit goed te reinigen. Tip is om dit altijd na het eten schoon te maken. Zo voorkom je dat je het vergeet.

3. Andere hygiënemaatregelen

Naast bovenstaande tips is het ook belangrijk om zelf voor goede hygiëne te zorgen. Gebruik bij het snijden van verschillende soorten rauw eten altijd een andere snijplank. Zo kunnen bacteriën niet overspringen op ander eten. Dit geldt ook voor het snijden van groente en fruit. Zorg ervoor dat je de groente en fruit van de AGF groothandel goed schoonmaakt. Het kan namelijk voorkomen dat er op groentes stof of ander vuil zit. Maar ook bacteriën als salmonella kunnen zich bevinden op verschillende soorten groenten. Dit komt echter niet vaak voor. Was toch altijd even de groenten met stromend kraanwater.

Maak ook de koelkast grondig schoon

Ook is het raadzaam om de koelkast grondig schoon te maken. Dit kan je doen door alle producten eruit te halen en de schappen eruit te halen en deze goed schoon te maken. Doe dit eens in de 3 maand. De achterkant van de koelkast dien je een keer in het jaar schoon te maken.