Tips om te doen met de kids in de herfstvakantie

  • door
Uitjes

De herfstvakantie staat voor de deur. De kinderen zijn vrij van school en jij hebt zelf ook een paar dagen vrij genomen. Je wilt er eventjes tussenuit, maar wat kun je doen in deze tijd van het jaar? In deze blog sommen wij daarom voor jou de leukste uitjes op. Uitjes die je zowel met mooi als met slecht weer kunt doen. Zo ben jij op alles voorbereid. Lees de blog goed door en je hoeft niet meer na te denken over welke uitjes je gaat doen.

1. Breng een bezoekje aan een binnenspeeltuin

Kinderen willen niets liever dan lekker spelen met elkaar en wat is nou een betere plek om dit te doen dan in een speeltuin? Maar daar is het in deze tijd van het jaar te koud voor. Dus daarom geven wij jou als tip om naar een binnenspeeltuin te gaan. Bij De Drentse Koe in Ruinerwold kunnen de kinderen genieten van een plezierige tijd. Bij deze speelboerderij zijn er veel mogelijkheden. Reserveer een plek en je kinderen zullen genieten.

2. Maak een mooie herfstwandeling

In de herfstvakantie kun je natuurlijk ook een prachtige herfstwandeling maken. Trek goede schoenen aan en trek samen met de kids de natuur in op zoek naar eikels, beukennootjes en kastanjes. Terwijl jullie dit samen zoeken, kun je genieten van de adembenemende kleuren van de bladeren aan de bomen. Bovendien is het gezond om een frisse neus te halen in de natuur. Neem wat eten en drinken mee en maak ook een gezellige picknick. Vergeet niet om de rotzooi op te ruimen zodat er geen zwerfafval in de natuur terecht komt.

3. Ga naar de bioscoop

Een laatste tip is om samen naar de bioscoop te gaan. Er draaien veel kinderfilms in de bioscoop. Koop een bak popcorn en geniet samen met jouw kind(eren) van een leuke film. In Nederland zijn veel bioscopen. Zo is er altijd wel een bioscoop bij jou in de buurt te vinden. Kun je onverhoopt toch geen vrij krijgen en kun je geen oppas vinden, breng dan je kinderen naar een Christelijke kinderopvang. Zo kun jij met een gerust hart naar je werk gaan, terwijl jouw kind een leuke tijd heeft door gezellig met andere kindjes te spelen.