Tips voor het aanleggen van je perfecte terras

  • door

Bent u van plan om een terras aan te gaan leggen voor deze zomer? Het terras is voor heel veel mensen het mooiste plekje in de tuin. Je zult hier vaak te vinden zijn en je wilt dus het perfecte terras hebben. Hoe kom je nou tot dit perfecte terras? In deze blog geven wij je tips!

Doe genoeg inspiratie op

Inspiratie opdoen is een belangrijk onderdeel in de voorbereidingsfase van je terras. Ga op zoek naar foto’s op Pinterest, Google of ga langs bij je vrienden en kijk hoe die het hebben. Maak een lijst met fotos en dingen waar je blij van wordt op een terras. Bij het bekijken van de fotos kan je ook alvast inschatten wat voor soort vloer je wilt. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten tegels ga je bijvoorbeeld voor betontegels, natuursteentegels of MBI tegels?

Bepaal je budget

Wanneer je een lijst heb met alles wat je wilt hebben voor je terras is het tijd om je budget op te stellen. Het zou zonde zijn om een heel mooi terras te gaan ontwerpen om erachter te komen dat het buiten budget valt. Bekijk je lijst van onderdelen en koppel aan elk onderdeel een maximaal budget. Zo heb je een goed overzicht van wat je kwijt kan. 

Maak een ontwerp en een schets

Na het vaststellen van je wensen en je budget is het tijd om over te gaan op het ontwerp. Meet de beschikbare ruimte op en begin met tekenen. Wanneer je denkt dit niet zelf te kunnen kan je altijd een specialist om advies vragen, bijvoorbeeld op de site kippersluissierbestrating.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *