Tweedehands auto kopen? Dit moet je weten

  • door
Auto kopen

Ben jij op zoek naar een auto en hoeft deze van jou niet per se gloednieuw te zijn? Dan ga je waarschijnlijk kijken in de categorie tweedehands auto’s. Een tweedehands auto hoeft niet per definitie slecht te zijn, je kunt er namelijk vaak nog jaren plezier van hebben. Toch is het wel opletten bij het kopen van een tweedehands auto. Je weet tenslotte niet waar deze allemaal geweest is en wat ermee gebeurd is. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor jouw zoektocht naar je nieuwe tweedehands auto.

Particulier of officiële dealer

Woon jij in Emmen en wil je graag een tweedehands auto kopen in je eigen woonplaats? Dan kun je eens een kijkje nemen bij een auto bedrijf in Emmen. Deze hebben vaak naast nieuwe auto’s ook tweedehands auto’s te koop. Het voordeel aan het kopen via een officiële dealer is dat je hier vaak garantie krijgt of bij kunt kopen. Toch is er ook een andere manier om een tweedehands auto te kopen, namelijk via particulieren. Dit zijn mensen die hun auto via bijvoorbeeld Marktplaats te koop aanbieden. Het voordeel hiervan is dat de prijzen vaak lager liggen dan bij een officiële dealer. Het is belangrijk dat je bepaalt of je je auto via een particuliere wilt aanschaffen of via een dealer. 

Ga niet alleen

Vaak is de eerste stap om via internet op zoek te gaan. Heb je een leuke auto gevonden? Plan dan een bezichtiging in. Een tip is om iemand mee te nemen die verstand heeft van de autowereld. Vooral als je zelf minder kennis hebt van auto’s kan dit verstandig zijn. Twee zien meer dan één en daarnaast kan diegene misschien iets reëler kijken naar de auto dan jijzelf. Het wordt tenslotte jouw nieuwe auto en ook hier kan liefde blind maken. 

Wees alert

Wanneer je de auto aan het bezichtigen bent is het belangrijk dat je goed oplet. Wat zegt de verkoper allemaal? Wat zie je zelf en wat hoor je? Wanneer je bijvoorbeeld gekke geluiden hoort, denk dan niet: ‘ach het zal er wel bij horen’, maar doe hier onderzoek naar. Doe daarnaast altijd een proefrit. Hierbij kun je zelf voelen hoe de auto rijdt. Een tip is om een stukje te rijden zonder de verkoper, de auto even ergens stil te zetten en nog een keer een rondje om de auto te lopen. Zo kun je in alle rust nog even alles checken. Benoem de dingen die je ziet ook waar de verkoper bij is, dit kan wellicht nog gunstig zijn voor de onderhandelingen. Let wel op: kraak de auto niet af als je deze vervolgens wilt kopen. Het is namelijk ook belangrijk om een soort band op te bouwen met de verkoper. 

Weet je maximale budget

Het is belangrijk dat je een auto vindt die bij jou past, maar misschien is het wel net zo belangrijk dat hij binnen je budget past. Zorg dat je je maximale budget van tevoren hebt vastgesteld en probeer hier niet van af te wijken. Heb je de perfecte auto gevonden, maar ligt deze ver boven je budget? Kijk dan toch eerst nog even verder. Misschien kun je hem ergens anders wel voor minder kopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *