Uitgaan tijdens Corona

  • door

Sinds de Corona pandemie is het uitgaans leven drastisch veranderd. Lange tijd zijn evenementen in z’n geheel verboden geweest maar sinds 1 juli beginnen evenementen weer langzaam op gang te komen. Veel creatieve ondernemers bedenken manier om met de maatregelen alsnog leuke uitjes te doen. Zo zijn zit concerten in een park erg populair momenteel. Verschillende uitgaansgelegenheden verhuren ook tafels waar je met je eigen groep aan mag zitten. Evenementen binnen mogen wel, maar zijn lastiger i.v.m. het naleven van de regels. Daarom zijn er voornamelijk openlucht evenementen. 

Breng anderen niet in gevaar 

Als je met je vriendengroep besluit iets te gaan doen is het lastig om die 1,5 meter daadwerkelijk te hanteren. Dat weten veel mensen ook en vaak stem je met je vrienden af hoe jullie hierin met elkaar omgaan. De corona maatregelen zijn er niet alleen voor jouw gezondheid maar ook voor die van de mensen om je heen. Als jij je niet aan de regels houdt dat breng je andere mensen in gevaar. Evenementen die nu wel doorgaan hebben veel maatregelen getroffen of toch door te mogen gaan. Bij de ingang en bij toiletten staan desinfectie pompjes en bewakers houden toezicht over de afstand die bezoekers houden. Kijk voor het evenement dus goed naar de huisregels. De ene organisatie heeft strengere of andere regels dan de andere. De overheid deelt ook boetes uit aan organisaties of individuen die zich niet aan de afgesproken maatregelen houden. Blijf dus de website van het RIVM in de gaten houden over de huidige afspraken. 

Hulp bij verslavingen 

Het uitgaansleven is compleet anders geworden in de afgelopen tijd. Bij het nachtleven komt het voor dat mensen met drugs in aanraking komen. Drugs kunnen verslavend werken, wanneer dit bij jou het geval is is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Het gebeurd bij meer mensen en is niks om je voor te schamen. Sommige drugs zijn lichamelijke verslavend, maar mentale verslaving kan over bij voorkomen. Een voorkomende verslaving is een speed verslaving. Deze stof werkt verslavend en wordt regelmatig gebruikt in het uitgaansleven. Als je met een verslaving zit kan het lastig zijn om te weten waar je hulp kan vinden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om online therapie te krijgen. Hierbij spreek je online met een psycholoog die je helpt om te gaan met je verslaving. Deze vorm van therapie is steeds groter aan het worden en kan laagdrempelig zijn voor iemand die liever niet direct op de bank bij een psycholoog gaat zitten.