7 december 2021

Underlayment platen vormen de basis van een klus

2 min read

Ben je een klusser? Dan moet je op zoek naar geschikt constructiemateriaal. Aangeraden wordt om underlayment platen aan te schaffen, want die platen bieden een goede toepassing voor constructieve  toepassingen. De platen worden vooral gebruikt als vloer-, wand- en dakplaten. De platen, die bestand zijn tegen vochtige omstandigheden, worden vervolgens afgewerkt met bijvoorbeeld tegels, isolatiemateriaal of een afscheiding van gipsplaat.

Het gebruiken van underlayment platen

Waar wordt underlayment voor gebruikt? Vaak wordt underlayment gebruikt voor vloeren en wanden. Op zolders en vlieringen worden underlayment platen gebruikt als vloerplaten. De gebruikte vloerplaten zijn vrij recht en gemakkelijk in elkaar te schuiven. De platen worden overigens ook gebruikt als dakbeschot en in de interieurbouw. Dankzij hun gladde oppervlak en zichtbare houtstructuur zijn deze platen uitermate geschikt voor het maken van allerlei meubels, zoals bijvoorbeeld een tafel of een bureau.

Kiezen van de juiste dikte en afmetingen

Uiteraard is underlayment beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen. Je kunt kiezen uit de afmetingen 2440 X 1220 mm en 2440 X 610 mm. Voor welke dikte moet je kiezen? Underlayment platen in een dunnere variant hebben een dikte van 9 of 12 mm. Kies voor underlayment in een dunnere variant als je gemakkelijk wilt kunnen zagen. Dikke  platen hebben een dikte van 18 of 21 mm. Je kunt voor de dikkere variant kiezen als je een dikkere underlayment plaat nodig hebt.

Kiezen van de juiste soort en kwaliteit

De underlayment platen zijn leverbaar in diverse soorten en kwaliteiten. Ben je op zoek naar platen van hoge kwaliteit? Kies dan voor Topfloor underlayment. Dit is kwalitatief goed platenmateriaal met een strak uiterlijk. De rechte platen, die licht in gewicht zijn en zeer stabiel, kunnen gemakkelijk in elkaar worden geschoven. Ben je op zoek naar platen die geschikt zijn voor binnen en tijdelijk buiten? Kies dan voor radiata fine platen. Dit zijn platen met een nagenoeg foutvrije dekfineer. Ook geschikt voor toepassingen binnen en tijdelijk buiten zijn Brazifloor underlayment en Tebofloor underlayment platen. Brazifloor underlayment platen zijn pine constructieplaten. Dit is plaatmateriaal met een eenvoudig uiterlijk. Het plaatmateriaal is niet altijd voor 100% vlak. Tebofloor underlayment platen zijn grenen constructie platen. Deze platen zijn zeer sterk en stabiel. Daarom zijn deze platen geschikt voor toepassingen binnen en tijdelijk buiten. De platen hebben geen fraai uiterlijk en zijn niet 100% vlak. Daarom wordt aangeraden om deze platen niet te gebruiken voor situaties waarin dit plaatwerk zichtbaar is. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *