Waar denk je niet aan bij het kopen van je heftruck

Je bedrijf is toe aan een heftruck of de oude is nodig aan vervanging toe. Wanneer je een nieuwe heftruck wilt kopen is goede research erg belangrijk. Een heftruck is namelijk een grote investering en het zal dus zonde zijn om een verkeerde keuze te maken. In deze blog vertellen wij je over de dingen waar niet vaak aan wordt gedacht bij het kopen van een heftruck. 

De accu

Wanneer je hebt besloten om een heftruck te kopen is het eerste wat je moet doen een goede heftruck accu kiezen. Vaak denkt men hier niet aan en wordt er gewoon een heftruck gekocht zonder goed te kijken naar de accu. Toch is de eigenlijk het belangrijkste punt van de heftruck. De accu heeft namelijk een grote invloed op de prestatie van de heftruck. Je hebt een aantal verschillende accu’s/batterijen. Zo heb je de lood-zuur batterij, gelbatterij en de lithiumbatterij. Doe goed onderzoek naar de verschillende functies van deze batterijen en laat je adviseren door experts. Kijk eens op Provolt.eu.

Onderhoud

Helaas ontkom je niet aan onderhoud bij het gebruik van een heftruck accu. Om de accu langer mee te laten gaan zal je deze goed moeten onderhouden. Dit kan je doen door de accu regelmatig op te laden en goed te letten op het energie niveau. 

Verzekeren

Veel bedrijven denken er niet aan om hun heftruck te laten verzekeren. Ze beschouwen de kans op een ongeluk erg klein en doen het daarom niet. Wanneer je de openbare weg op gaat met de heftruck ben je zelfs verplicht om een verzekering af te sluiten. Daarnaast is het afsluiten van een verzekering erg aan te raden om hoge schadeclaims te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *