Waar je op moet letten als je een mobiel abonnement wilt afsluiten

  • door
mobiel abonnement

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement is het goed om vóór het afsluiten van een abonnement na te gaan welk abonnement voor jou het best geschikt is. Bel je veel? Gebruik je veel data onderweg, stream je veel op mobiele data? Wat ook van belang is, is welke telefoon bij jou past. Ben je iemand die altijd de nieuwste modellen wil of ben je prima tevreden met een goede telefoon die alles kan en hoef je niet persé de duurste te hebben?

Mobiel abonnement inclusief telefoon

Als je graag de nieuwste telefoon wil en deze ook om de twee jaar, of misschien zelfs een jaar, wilt vernieuwen, dan kun je kijken naar een abonnement waarbij de telefoon inclusief is. Je betaalt dan in je maandelijkse abonnement een bedrag voor de telefoon. Vergelijk wel bij verschillende aanbieders, want een aanbieding kan je zomaar veel geld schelen. Houd er wel rekening mee dat een abonnement waarbij je een telefoon afbetaalt die meer dan 250 euro kost, bij het BKR wordt gezien als een lening en dus wordt geregistreerd. Dit kan van invloed zijn als je bijvoorbeeld een hypotheek of lening wilt afsluiten.

mobiel abonnement

Sim only

Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de gesprekken en data, omdat je geen telefoon meegeleverd krijgt. Als je al een goede telefoon hebt, of je wilt zelf bepalen welk toestel je koopt, dan is dit een goede optie. Bovendien ben je dan ook duurzaam bezig, want eigenlijk is het zonde dat een oude mobiele telefoon in een kastje verdwijnt (of nog erger: bij het vuil), terwijl deze nog goed is.

Sim-only abonnementen zijn er in allerlei prijzen, het is zeker de moeite waard om sim-only abonnementen te vergelijken. Zoals hierboven al aangegeven, is het goed om na te gaan hoeveel je belt en hoeveel data gebruikt en daarna pas je keuze te maken. Abonnementen zijn er al vanaf bundels van bijvoorbeeld 50 minuten per maand gecombineerd met 250 MB aan data tot onbeperkt. Dus bij het sim-only abonnement vergelijken zal er afhankelijk van je wensen en je budget altijd een geschikt abonnement bij zitten.

Voor degenen die supersnel internet onderweg wensen, is een 5g abonnement te overwegen. Iedere provider biedt tegenwoordig wel een 5g abonnement aan.

Conclusie: een advies voor “het beste abonnement” is niet zomaar te geven. Het is allemaal afhankelijk van wat jij verwacht van het abonnement en wat je budget is. Maar sim only abonnement vergelijken voordat je besluit, is wel het beste dat je kunt doen. Alleen dan weet je zeker dat je niet een of twee jaar vastzit aan een abonnement dat niet aansluit bij jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *