7 december 2021

Waar moet je aan denken als je een prijstang koopt?

2 min read

Een prijstang maakt het leven van jouw personeel een stuk gemakkelijker. Ze kunnen daarmee in korte tijd een groot aantal producten van een prijs voorzien en hoeven dat niet handmatig te doen. Je stelt de tang correct in en vervolgens plak je snel op elke doos een sticker. Het aanschaffen van een tang is dus een goed idee, maar je zult zien dat je dan een aantal keuzes moet maken. De informatie hier helpt je dan de beste prijstang te kopen voor jouw winkel.

Hoeveel regels moet je prijstang kunnen drukken?

Allereerst besluit je hoeveel regels je op het etiket wilt kunnen afdrukken en dan heb je de keuze tussen 1, 2 en 3 regels. Eén regel is voldoende als je alleen de prijs wilt weergeven. Wil je daar een datum bij, dan heb je al twee regels nodig. Er is ook de mogelijkheid om er een serienummer aan toe te voegen, of een van/voor prijs. Denk dus even goed na over wat je op het etiket wilt laten zien, zodat je de prijstang aanschaft waarmee dat allemaal mogelijk is.

De karakters

Vervolgens vraag je jezelf af hoeveel karakters je af wilt kunnen drukken met je prijstang en hoe groot die moeten zijn. Hoe meer regels, hoe meer karakters je nodig hebt en er zijn dan verschillende opties, zoals 6 en 10 bij één regel, 8+8 en 10+7 bij twee regels en 11+11+7 en 11+11+11 bij drie regels. In sommige gevallen is het dan ook mogelijk om voor extra grote karakters te kiezen. Dat is uiteraard niet altijd mogelijk, want het moet wel op het etiket passen. Kies je voor één regel en 5 of 6 karakters, dan krijg je bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om voor extra grote karakters te kiezen.

Letters en/of cijfers?

Als je aan een prijstang denkt, dan denk je mogelijk aan een tang die alleen cijfers af kan drukken, maar er worden ook opties aangeboden die ook letters bevat. Soms is dat dan per regel, dus bestaat de onderste regel alleen uit letters. Soms is het ook per print bandje en hebben de afdrukken op een bepaalde positie dus alleen letters of cijfers. Dit is een keuze die je zelf moet maken, omdat jij precies weet wat je wel en niet met je prijstang wilt kunnen afdrukken. Veel webwinkels bieden een maatgemaakte tang aan, een tang waarvan jij de layout zelf bepaalt.

De etiketten

Prijstangen gebruiken meestal vrij kleine etiketten, maar je kunt wel kiezen voor een bepaald formaat. Als je kiest voor meer karakters of karakters met een groter formaat, dan heb je automatisch ook een groter etiket nodig. Sommige etiketten zijn recht afgesneden en anderen hebben een golfrand. Het is belangrijk dat de prijstang die je kiest geschikt is voor de etiketten die je kiest. Soms is het beter om deze aankoop samen met een medewerker van de winkel te doen, zodat jij exact de tang aanschaft die past bij wat jij op je etiketten wilt kunnen drukken. Dit geldt uiteraard ook voor andere producten, zoals kassarollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *