Waarom een vca cursus noodzakelijk is voor je bedrijf

  • door

Veiligheid staat voorop zoals het gezegde gaat, toch? Of u nou een op de fiets bent, in de auto rijdt, of een bedrijf runt, veiligheid is altijd belangrijk. Het is zelfs zó belangrijk, dat de overheid bedrijven verplicht stelt om een vca cursus te volgen met haar medewerkers. Hebt u bijvoorbeeld een cursus vca in Harderwijk nodig? Dan kan Zwartewaterland Training & Advies u hierin verder helpen.

Wat is een vca cursus?

Vca staat voor Veiligheid, Gezond en Milieu checklist Aannemers. Sommige bedrijven en beroepen komen in aanraking met gevaarlijke situaties. Deze situaties wilt u natuurlijk onder controle houden. Door middel van een vca cursus is dat mogelijk.

Wat houdt een vca cursus in?

Er zijn verschillende soorten vca cursussen. De overheid specificeert niet welke soort u moet volgen als bedrijf, zolang het maar een gecertificeerde cursus is. Tijdens een basis vca cursus vergroot u uw kennis en vaardigheden en wordt u zich bewuster van veiligheidsrisico’s op de werkvloer.

Soorten vca cursussen

Er valt veel te leren, maar elke situatie is anders en elke situatie vraagt dus om andere kennis. Daarom zijn er ook verschillende soorten vca cursussen te vinden bij Zwartewaterland Training & Advies. Een basiscursus leert u de basics rondom veiligheid en veiligheidsrisico’s aan, terwijl een cursus vca vol wat meer ingaat op een bedrijfsnoodplan en de (Europese) wet- en regelgeving. De cursus vca vol is daarom ook meer bedoeld voor zzp’ers en leidinggevenden.

Een vca cursus is dus niet niks. Wanneer u de cursus heeft afgerond hebben uw werknemers en uzelf voldoende kennis om werkzaamheden op een verantwoorde, veilig en gezonde wijze uit te voeren. Neem direct contact op en schrijf je in!