Waarom iedereen macadamianoten zou moeten eten

  • door
macadamia-fried

Eet jij al elke dag een handje vol met macadamianootjes? Na het lezen van dit artikel weet ik vrijwel zeker dat je het wel gaat doen. Dit komt omdat macadamianoten enorm veel voordelen hebben voor je lichaam en je gezondheid. Blijf lezen om achter alle voordelen te komen. Wist jij bijvoorbeeld dat het helpt tegen hart- en vaatziekten? Houd je niet van noten, maar wil je wel de voordelen? Dan kan je er ook olie van maken. Deze olie kan je gebruiken als gezonde vervanger van bestaande bak- en braadproducten.

Vitaminen en mineralen in de macadamianoot

In AustraliĆ« vindt de macadamianoot zijn oorsprong. De noot zelf is nog niet direct klaar om te eten. De schil die om de noot zit moet eerst worden gekraakt. Als dit gebeurd is kan het worden gegeten en kan je profiteren van alle goede werkzame stoffen. Wil je veel vitamine B1 binnenkrijgen? Dan moet je kiezen voor macadamianoten. Ze zitten vol met deze vitamine, namelijk 100% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast zitten er vitamine B6, B5, B3 en B2 in de macadamia. Verder bevatten deze noten veel mineralen. Zo zit er bijvoorbeeld een grote hoeveelheid mangaan in, maar ook koper. Daarnaast zitten er ook in mindere maten magnesium, zink, ijzer, kalium, seleen en calcium in. 

Hart- en vaatziekten en macadamianoten 

In macadamianoten zitten veel onverzadigde vetzuren. Door deze vetzuren blijft cholesterol minder goed aan de bloedvatwanden hechten. Hierdoor is er een kleinere kans op aderverkalking. Daardoor neemt de kans op een hoge bloeddruk ook af. Verder werkt het ook om lichaamsgewicht te verliezen dit komt wederom door de onverzadigde vetzuren. Samengevat dragen onverzadigde vetzuren dus bij aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. 

De invloed van macadamia noten op de hersenen

Macadamianoten en tal van andere noten dragen bij aan het voorkomen van psychische ziekten. Dit komt door de Omega 3-vetzuren die in deze noten zit, maar ook magnesium en mangaan. In sommige landen wordt macadamia zelfs brain food genoemd, oftewel voedsel voor je hersenen.

Olie maken van noten?

Zonnebloemolie en olijfolie zijn alom bekend als bak- en braadolie. Maar wist je dat er ook olie bestaat van de macadamianoten? Dit is een goede vervanger van de bestaande oliƫn. Daarnaast kan het ook worden toegevoegd aan je salade voor de twist. Het grote voordeel is dat deze olie dezelfde voordelen heeft als de noten zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *