Waarom maatwerk kasten een goed idee zijn

Kast op maat janfrantzen

Maatwerk kasten kunnen een fantastisch idee zijn, omdat je de maten van de kast zo helemaal zelf kunt bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld een maatwerk kast voor een schuine wand laten maken. Als je een schuine wand hebt, zorgt dat ervoor dat je de meeste kasten niet tegen de wand kunt schuiven. De ruimte in huis wordt zo nooit optimaal benut. Kies je voor maatwerk kasten, dan kun je de woning wél netjes inrichten. Dit is echter slechts één voorbeeld van wanneer een kast op maat zeer prettig kan zijn.

Precies de juiste afmetingen

De maten van woningen kunnen verschillen, net als ook de afmetingen van diverse ruimtes zullen verschillen. In grote meubelzaken worden daarom vooral populaire afmetingen verkocht. Kies je voor kasten met gebruikelijke afmetingen, dan kun je jouw woning vaak niet optimaal inrichten. Omdat je de ruimte niet optimaal kunt benutten lijkt de woning smaller of juist te ruim. Vandaar dat maatwerk kasten een erg goed idee kunnen zijn! Kies je voor een hoekkast op maat dan kun je de hoek van een bepaalde ruimte bijvoorbeeld optimaal benutten. Dat terwijl die hoek normaal gesproken een stuk ruimte zou zijn waar je niets mee zou doen.

Maatwerk kasten zijn vaak van hoge kwaliteit

Kies je voor maatwerk kasten, dan kun je er vaak ook van uitgaan dat deze van hoge kwaliteit zijn. Hoe dat precies zit? Dat komt doordat de meeste meubels die je standaard in de winkel kunt kopen in grote fabrieken gemaakt worden. Het doel van de fabrikant is om die meubels zoveel mogelijk te verkopen en om zoveel mogelijk winst te maken. De materialen zullen vaak goedkoper zijn en omdat de meubels op grote schaal geproduceerd worden is er minder controle. Kies je voor maatwerk meubels, dan zijn de meubels vaak met de hand in elkaar gezet door een vakman. De meubels worden goed gecontroleerd en men is zich ervan bewust dat jij kwaliteit verwacht als je voor maatwerk kiest.

Kies je dus voor een kast op maat, dan zal je doorgaans een kast van zeer hoge kwaliteit ontvangen. De levensduur van die kast is ook vaak langer dan een kast die van massaproductie afkomstig is. Met een goede kast kun je soms langer dan 10 jaar doen, mogelijk zelfs levenslang. Als je kijkt naar wat je krijgt voor het geld dat je betaalt, heb je dus veel meer aan een kast die op maat gemaakt wordt.

Waar bestel je een kast op maat?

Wil je maatwerk kasten bestellen, dan is het goed om te weten dat je dit bij verschillende specialisten kunt doen. Verdiep je goed in de verschillende opties. Belangrijk is dat je voor een partij kiest waar je het volste vertrouwen in hebt. Zoek bijvoorbeeld eens op bij welke meubelzaken je terechtkunt. Vaak kun je een goed beeld vormen van de kwaliteit die het bedrijf levert door de reviews door te lezen. Je hoeft alleen even op de bedrijfsnaam te googelen en je krijgt vaak al diverse reviews te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *