19 januari 2022

Waarom voor kunststof gevelbekleding kiezen?

2 min read

Gevelbekleding, niet heel leuk om over na te denken. Toch is het goed om gevelbekleding uit te zoeken die weinig onderhoud vereist en makkelijk te onderhouden is. Je hebt namelijk geen zin om de gevel jaarlijks te verven. Daarom is Profex gevelbekleding wat voor jou. Maar waarom zou je überhaupt voor kunststof kiezen? In deze blog leggen wij je uit waarom kunststof gevelbekleding handig is en waar je het voor kunt gebruiken. Direct bestellen? Kijk eens op In-Garden.nl.

Voordelen kunststof

Het grootste voordeel van kunststof gevelbekleding is dat het in veel soorten en maten verkrijgbaar is. Elke soort kunststof heeft zijn eigen uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gladde structuur, maar ook voor een bewerkte panelen. Ook zorgt deze soort gevelbekleding voor betere isolatie. Graag leggen we je een ander groot voordeel voor: het minimale onderhoud. Het schoonmaken van de gevel met een sopje en doekje is vaak al voldoende. In tegenstelling tot hout is lakken en verven overbodig. Kunststof behoudt namelijk de originele kleur en zal niet vervagen. De levensverwachting van kunststof gevelbekleding wordt op zo’n 30 jaar geschat. Daarnaast is het handig dat het materiaal recyclebaar is. 

Waar gevelbekleding plaatsen?

Kunststof gevelbekleding is handig voor verschillende projecten. Of het nu gaat om woningbouw, bungalows, chalets, stacaravans of woonboten. Door de kunststof gevelbekleding weet je zeker dat je huis goed geïsoleerd wordt en weersbestendig is. Je hebt geen last van houtrot of schimmels. Ook zullen de panelen niet kromtrekken wanneer deze langdurig aan de zon worden blootgesteld. Door de Uv-bestendigheid verliest het niet zijn kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *