19 januari 2022

Waarom zou ik een dakkapel moeten aanschaffen?

2 min read

Wil jij graag wat meer ruimte in je huis creëren? Dan zou je twee dingen kunnen doen namelijk goed opruimen om zo ruimte te creëren of je huis uitbreiden. Dit uitbreiden kan je doen door een stukje aan te bouwen aan je huis of bijvoorbeeld een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel is natuurlijk een redelijke investering dus je wilt er genoeg over weten. In deze blog vertellen wij je meer over het aanbouwen van een dakkapel. Direct meer informatie? Ga naar Dakkapellenmodulair.nl.

Wat voor soorten dakkapellen zijn er?

Er zijn dakkapellen van twee verschillende soorten namelijk maatwerk en prefab. De prefab dakkapel is degene die het meeste wordt verkocht in Nederland. Dit komt omdat de prefab dakkapel de goedkoopste is en het langste meegaat. Een kunststof dakkapel gaat 50 jaar mee terwijl een houten dakkapel ‘slechts’ 25 jaar meegaat, je kunt er dus dubbel zo lang van genieten.

Wat kost een dakkapel?

Zoals met vrijwel alles hangt de prijs af van de soort en de maat van de dakkapel. Er zijn veel verschillende dakkapellen op de markt met ieder zijn eigen prijs. Dit verschilt ook per merk soort, een van deze merken is de Velux dakkapel. De kosten hangen dus erg af van wat voor soort je kiest maar normaal ligt dit ongeveer tussen de 4000 en 6000 euro. 

Waarom is een dakkapel een goede keuze?

De voordelen van een dakkapel zijn voor de meeste mensen wel duidelijk, het zorgt namelijk voor extra woonruimte en het verbetert de lichtinval. Een dakkapel heeft ook als voordeel dat het bijna altijd binnen een dag geplaatst kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *