19 januari 2022

Waarom zou je voor PVC-behang moeten kiezen

3 min read
PVC-behang

De eerste vraag die velen stellen. Is fotobehang milieuvriendelijk? Dat is waar PVC-behang om de hoek komt kijken.

Dit innovatieve materiaal, dat meestal is gemaakt van HP PVC-behang, is populair en als je richt op een herontwerp van het interieur, moet je weten dat het bestaat.

Wat is PVC?

PVC is polyvinylchloride (ook bekend als vinyl) een thermoplast die bestaat uit 57% chloor en 43% koolstof. Gebruikt om een ​​zeer breed scala aan consumptiegoederen te creëren, waaronder tassen, flessen, speelgoed, kunst, vloeren en sportuitrusting om er maar een paar te noemen, is het het op twee na meest gebruikte plastic ter wereld geworden. Bekijk hier de Tenstickers kortingscodes.

Waarom wordt het als schadelijk beschouwd? Het is algemeen bekend dat de meeste kunststoffen een negatieve impact hebben op het milieu. PVC bevat dioxines, en vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Om het in perspectief te plaatsen, dioxines behoren tot de krachtigste kankerverwekkende chemicaliën die de mens kent.

Het proces voor het produceren van PVC vereist verschillende chemische reacties. Bij elke chemische reactie komen chemische bijproducten vrij die de atmosfeer, onze bodem en ons grondwater kunnen binnendringen. De productie van PVC is niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor de afbraak ervan.

PVC-behang

Kun je PVC recyclen?

In theorie kun je PVC recyclen. De meeste recyclingfabrieken accepteren echter geen PVC vanwege het feit dat de chemicaliën die het bevat, anders herbruikbare kunststoffen kunnen vervuilen en vaak ook doen.

Daarom is het belangrijk om bewuste beslissingen te nemen en ervoor te kiezen om producten die PVC bevatten zoveel mogelijk te vermijden. Pvc-vrije producten zijn veiliger voor het milieu en daardoor makkelijker te verwijderen.

PVC kan vanwege de chemische samenstelling niet worden verbrand (verbrand) als verwijderingsmiddel. Bij het verbranden van PVC komen veel te veel schadelijke chemicaliën vrij in de atmosfeer. Dus als je het niet kunt verbranden of recyclen, is je laatste optie om het naar een stortplaats te brengen.

Het weggooien van PVC op een stortplaats lijkt misschien een goede optie, maar het is eigenlijk het minste van drie kwaden. Zodra PVC begint te ontbinden op een stortplaats, lekken de schadelijke chemicaliën waaruit het is samengesteld (lood, kwik, chloor, enz.) nog steeds in hun omgeving. Het alternatief: PVC vrij behang.

Wat betekent PVC-vrij behang?

PVC-vrij behang is niet een typische vinylbehang. Het is veiliger dan de norm voor fabrikant, installateur, opdrachtgever en het milieu. Het stoot geen schadelijke, chemische geuren uit en stelt de gebruiker niet bloot aan dioxines zoals PVC-behang dat doet. PVC-vrij behang voldoet aan de gezondheidsnormen..

Wat zijn de voordelen van het gebruik van PVC-vrij behang??

De voordelen zijn tweeledig. Het gebruik van een PVC-vrij alternatief is beter voor de gezondheid van iedereen die in contact komt met het product en voor de gezondheid van het milieu. Doordat PVC-vrij behang niet dezelfde schadelijke chemicaliën bevat als vinylbehang, is het veel gemakkelijker te verwijderen. PVC-vrij behang is ook vlamvertragend, schimmel- en meeldauw bestendig, gebruikt minder giftige latexinkt bij gebruik met andere technologie en wordt geleverd met een HP-garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *