Waarop moet je letten bij de aankoop van een printer voor thuis?

  • door
printer

We leven tegenwoordig in een tijd waarin thuiswerken de normaalste zaak van de wereld is. Dit kan een reden zijn om je werkomgeving aan te passen. Om in huis een werkomgeving te creëren kan voor sommige mensen een lastige taak zijn.

Misschien is het bij jou thuis het geval dat je van een rommelkamer je nieuwe thuiskantoor moet gaan maken. Om een thuiskantoor fatsoenlijk in te kunnen richten heb je een groot aantal dingen nodig. Een van deze dingen zal waarschijnlijk een nieuwe printer zijn.

Ondanks dat we vandaag de dag vaak documenten versturen via de digitale weg, zijn er toch momenten waarop je een gewone afdruk nodig hebt. Dan kan je natuurlijk niet zonder een goede printer in huis. 

Koop in dat geval niet meteen de eerste de beste printer. Ook een oud model wat al jaren stof staat te vangen kan je beter vervangen door een exemplaar wat wel aan de huidige normen voldoet. Maar wat let je nou op als je een nieuwe printer voor thuis gaat kopen?

printers

Zwart/wit of kleur?

Ben je veel met administratie bezig zodat je alleen maar tekst hoeft af te drukken? Dan is een printer die alleen zwart/wit afdrukken kan maken voldoende. Dit is niet de beste keuze voor mensen die ook regelmatig afbeeldingen af moeten drukken.

Ook voor gedetailleerde grafieken afdrukken kan je beter gaan voor een kleurenprinter. Mocht je deze niet echt nodig hebben, kies dan voor een apparaat waarmee je alleen zwart/wit afdrukken kan maken.

Een kleurenprinter gebruikt in de meeste gevallen toch alle kleurencartridges om zwart af te drukken. Je kleurencartridges zullen dus ook leeg raken als je geen kleurenafdrukken maakt. Een aantal printerfabrikanten geeft aan dat je met een kleurenprinter ook betere zwart/wit afdrukken kan maken.

Dit gaat niet in alle gevallen op. Wil je dus graag geld besparen op de afdrukken van je nieuwe printer, kies er dan een die alleen een cartridge voor zwarte inkt heeft. Hierdoor hoef je niet iedere keer nieuwe kleuren cartridges aan te schaffen die een stuk duurder zijn.

De prijs van de cartridges

Bij printers geldt over het algemeen dat hoe goedkoper het apparaat is, hoe duurder de cartridges. Een goedkope printer levert de fabrikant niet veel winst op. Daarom maakt deze de cartridges duurder. 

Door even te zoeken op Google kan je een stuk voordeliger uit zijn. Het is niet zo dat je een dure printer hoeft aan te schaffen om goedkoper te printen. Je kan er ook voor kiezen om huismerk cartridges te kopen die voordeliger zijn in aanschaf.

Het aantal functies

Nieuwe printers hebben vaak een groot aantal extra functies. Bekijk daarom voor je tot de aankoop van de printer of je al die extra’s ook echt nodig hebt. Als je de printer maar af en toe gaat gebruiken hoeft deze geen scanoptie op kopieer mogelijkheid te hebben. Hiervoor betaal je alleen maar onnodig geld zonder dat je er ooit gebruik van zal maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *