7 december 2021

Waarop zou je een wasmachine kunnen aankopen?

2 min read

Een wasmachine kun je kopen op verschillende selecties die je belangrijk vindt. Je hebt al over de energiezuinige, stille als verschillende formaten mogen lezen. Maar er is nog veel meer waar bij bepaalde type wasmachines aan gedacht is. Je komt ze tegen op deze pagina.

Zo bestaan er ook verschillende laadmodellen wasmachines. Waarbij een bovenlader vooral een goede optie is als je weinig ruimte hebt. Deze wasmachines zijn doorgaans veel kleiner dan de andere modellen. Waarbij je soms wel de ruimte hebt. Wat ook een groot voordeel is van de bovenlader is dat deze doorgaans een stuk stiller zijn dan andere modellen die wij vaak kennen. De prijs van een bovenlader is overigens niet veel duurder dan andere modellen. 

Als je kijkt naar het energieverbruik van een wasmachine die je vanaf boven laadt is vaak ook heel veel minder dan andere modellen die er te koop zijn. Je koopt dus ook een energiezuinige machine die op vrijwel elke plek in huis past zonder in de weg te staan.

Maar het kiezen van een bovenlader kan ook andere reden hebben. Een hiervan is als je slechte knieën hebt. Daar wil je bij het wassen niet voortdurend last van hebben.

Is de wasmachine met bovenlader wel van deze tijd?

Bij een wasmachine die je van boven laadt denkt iedereen al snel aan vroeger. Dat heeft vaak te maken met de centrifuges die je vroeger naast een wasmachine had staan. Maar de machine met bovenladers zijn ook echt helemaal van deze tijd.

In de wasmachines die je vanaf boven laadt zit vaak modern vernuftige techniek. Wat zorgt dat deze wasmachine veel minder geluid produceert. 

Wanneer je kiest voor een bovenlader van enige tijd geleden kun je wel last hebben van nadelen als het minder goed schoonwassen van wasgoed. Hoewel dit vaak te verwaarlozen valt. Omdat je goed moet opletten met wat je met een bovenlader tegelijkertijd wilt wassen.

Wat zijn nog meer de nadelen van een bovenlader?

Als je kiest voor een bovenlader bespaar je vaak in eerste instantie veel ruimte. Maar het nadeel is wel dat je er niets op kan zetten. Omdat de bovenkant vrij moet blijven om de wasgoed erin en er ook weer uit te halen.

Waar je ook bewust van moet zijn is dat een wasmachine met bovenlader vaak eenvoudiger in gebruik is. Je hebt dus minder mogelijkheden dan een ander soort wasmachine. Hoewel dit steeds minder vaak het geval is, raad ik je wel aan om hiermee rekening te houden bij de aankoop.

Zeker als je wasbeurten naar wens wilt instellen zijn er minder modellen beschikbaar die je met deze wens kunne helpen. Het is dus goed om als je een bovenlader wilt, hiermee rekening te houden.

Verder heeft een bovenlader net als elk andere wasmachine een beperking in inhoud. Hoe meer je wilt wassen, hoe minder goed deze op eenvoudige wasprogramma’s was schoon maakt.