Welke verschillende soorten hoofdkussens zijn er?

  • door
Welke verschillende soorten hoofdkussens zijn er?

Net als vrijwel iedere andere Nederlander slaap jij ongetwijfeld ook op een hoofdkussen. Dankzij zo’n kussen kun jij comfortabel liggen. Daarbij komt dat slapen op een kussen goed is voor jouw lichaam. Een hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat jouw nek en rug altijd in één lijn staan. Hierdoor voorkom je nek- en/of rugklachten. Toch ligt niet ieder hoofdkussen even fijn. Dit heb jij mogelijk al aan den lijve ondervonden. Hierdoor weet je mogelijk niet goed welk hoofdkussen jij moet kopen. Om te voorkomen dat jij de verkeerde keuze maakt, vertellen wij jou in deze tekst welke verschillende soorten hoofdkussens er allemaal zijn.

Donzen kussen
Het merendeel van de Nederlanders slaapt ’s nachts op een donzen hoofdkussen. Als een hoofdkussen gevuld wordt met 100% dons, is deze bijzonder zacht. Hierdoor zakt jouw hoofd er heerlijk in weg wanneer je erop gaat liggen. Je koopt zo’n kussen overigens niet alleen maar omdat hij fijn is. Nee, want je kunt het kussen ook goed vormen. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je er niet prettig op ligt. Bovendien bieden donzen kussens goede ondersteuning aan jouw lichaam. De kans op nek- en rugklachten wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Naast dons worden er ook vaak veren gebruikt als vulling voor hoofdkussens. Een kussen dat volledig gevuld is met veren, is steviger dan een donzen kussen. Veren zijn namelijk zwaarder. Dit heeft ook gevolgen voor het gewicht van het kussen. Als jij een nieuw hoofdkussen zoekt, kun je kiezen uit een kussen dat volledig gevuld is met dons of veren. Toch zien we ook combinaties van dons en veren.

Latex kussen
Niet iedereen is fan van een donzen kussen. Eén van de redenen hiervan is dat de veerpennetjes door het kussen heen kunnen komen. Hierdoor kunnen ze in jouw huid prikken, wat voor een onprettig gevoel zorgt. Wil je dat dit leed jou bespaard blijft? Kies dan voor een latex hoofdkussen. De vulling van deze kussens bestaat uit latex, waardoor er niets doorheen kan prikken.

Waarom je voor een latex hoofdkussen kiest? Allereerst omdat zo’n kussen jouw nachtrust bevordert. Het materiaal is namelijk vormvast, waardoor jouw hoofd constant ondersteund wordt. Daarbij komt dat een latex hoofdkussen zijn vorm behoudt. Dit zorgt ervoor dat jij rustiger slaapt. Heb je last van een huisstofmijtallergie? Dan is een latex hoofdkussen ook een goede keuze. Latex is namelijk hypoallergeen. Dit betekent dat huisstofmijt zich niet thuis voelt in dit materiaal. De kans op een allergische reactie is dan ook minimaal wanneer je op een latex hoofdkussen slaapt.

Synthetisch kussen

Het laatste kussen waar jij voor kunt kiezen, is een synthetisch hoofdkussen. Dit kussen wordt gevuld met holle vezels. Deze blijven in de zomer lekker koel en houden ’s winters warmte vast. Doordat de vulling uit vezels bestaat, bepaal jij zelf de vorm van het kussen. Bovendien stel je zelf de hoogte van een synthetisch hoofdkussen in. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de juiste pasvorm. Bijkomend voordeel van dit kussen is dat je deze zelf in de wasmachine kunt doen. Was jij een synthetisch hoofdkussen regelmatig op 60 graden? Dan krijgen bacteriën geen kans. Hierdoor is dit hoofdkussen ideaal voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *