7 december 2021

Werkervaring, hoe kom je eraan?

2 min read

“Wij zoeken een starter met 10 jaar ervaring in de marketing”. Gek hé? Je leest vacatureteksten met soortgelijke eisen. Hoe kan je dan solliciteren? En waarom schetsen bedrijven dit soort teksten. Ondanks dat je denkt niet in het profiel te passen, raden wij je zeker aan om te solliciteren. Zoek jij technische vacatures in Zwolle of een vacature elektrotechniek in Apeldoorn? Nee heb je, ja kun je krijgen. Je hebt namelijk niets te verliezen!

Stages

Je hebt de afgelopen jaren stage moeten lopen. Bij het ene bedrijf langer dan bij de andere. Hier heb je natuurlijk de nodige werkervaring opgedaan. Lees in de advertentietekst goed welke ervaring er wordt gevraagd, deze kan je namelijk specifiek en langer beschrijven in jouw sollicitatiebrief. 

Goede doelen

Heb jij gewerkt voor een goed doel? Dan kun je dit ook meenemen als werkervaring. Je hebt namelijk kennis opgedaan op verschillende fronten. Zo heb je leren communiceren, zakelijk denken en misschien ook wel aan fondsenwerving gedaan. 

Eigen onderneming

Het kan natuurlijk ook goed dat jij al jarenlang een kleine onderneming runt. Bouw je websites, doe jij marketingactiviteiten voor vrienden/kennissen of al voor een bedrijf? Dit is zeer relevante kennis die jij zeker kunt delen met het bedrijf waarvoor je solliciteert. 

Lukt het je toch niet om met bovenstaande ervaringen aan een baan te komen? Volg dan eens een traineeship. Op deze manier leer je een bedrijf kennen en leer je ook nog eens veel basiscompetenties. Laat ons weten waarop jouw keuze is gevallen of als je nog bruikbare tips voor ons hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *